Introductie van ons drempelloos blog

Toen Rick en ik onze eerste update plaatsten of Social-media, wees onze afstudeerbegeleider Bart Pluijms ons er op dat de post helemaal niet toegankelijk was. Hij daagde ons uit om na te denken over hoe we onze updates zo toegankelijk mogelijk konden maken. Onze oplossing: een drempelloos blog. In dit artikel lees je alles over dit experiment.

Rick van de Sande heeft tijdens zijn afstudeertraject als ontwikkelingsdoel dat hij beter wil worden in web-development. Daarnaast wil hij ook leren over digitale toegankelijkheid, en deze kennis kunnen toepassen op de websites die hij maakt.

Om bekend te raken met digitale toegankelijkheid in web-coding bedacht Rick het experiment: Into Invalid’s drempelloos blog: Een website die gefocust is op het zo toegankelijk mogelijk maken van informatie over ons afstudeerproject. Door in verschillende stappen te werken aan het verbeteren van deze website, kan Rick alles leren over het coderen van websites en het digitaal toegankelijk ontwikkelen. Daarbij leren we beide hoe verschillende mediavormen zo toegankelijk mogelijk kunnen worden gedeeld. Al deze kennis en ervaring kunnen we vervolgens in ons eindproduct en op onze eindexpositie toepassen voor een toegankelijke oplossing.

Op het moment van schrijven is de tweede versie van de website net live gegaan. Deze versie is een simpele basis, waarbij de juiste HTML-structuur de focus is. Een mooie aankleding, toegankelijkheidsopties en verbeteringen aan de hand van de WCAG-richtlijnen staan op de agenda voor volgende versies. Zo wordt de website steeds completer en hopelijk ook steeds toegankelijker.

Wil je andere versies bekijken? Klik dan op de knop rechtsboven in de menubalk!

Wil je meer weten over dit experiment? Bekijk dan het experiment


Ook hebben we onze eerste update op de website gezet, zodat mensen deze post niet goed konden lezen dat nu hopelijk wel kunnen. Lees onze eerste blogpost.

Gedurende de rest van ons afstudeerproject houden we jullie op het blog op de hoogte van onze voortgang. Ook kun je op deze website meer lezen over de inhoud van het project en dit experiment.


Heb je tips om de website toegankelijk te maken? Dan zijn we een en al oor! Neem contact op.

Bekijk onze andere posts

Tekst: Into Invalid. Afstudeerproject. De eerste week.

De aftrap

Een week geleden zijn Rick Marcelissen ik begonnen aan ons afstudeertraject. Het aankomende halfjaar gaan wij onszelf verdiepen in de wereld van lichamelijke beperkingen, om erachter te komen welke problemen hier schuilen.


Lees dit blog
Een fotocollage van onderzoeken, bezoeken en ervaringsexperimenten.

Onderzoek, onderzoek en nog eens onderzoek

De maand Februari stond in het teken van onderzoek, interviews en experimentatie. Dankzij de hulp van een hoop mensen en instanties hebben Rick en ik een eerste duik kunnen nemen in de wereld van lichamelijke beperkingen. Nu is het tijd om te kiezen waar we verder onderzoek naar willen doen.


Lees dit blog

Wordt verwacht...